Installasi App Server

Posted on Updated on


Siapkan program AppServ sebelum install.
       Download program AppServ dari http://www.appservnetwork.com anda dapat memilih versi 2.4.x or 2.5.x.
2.4.x adalah versi Superb stable untuk semua user, akan tetapi menggunakan versi PHP 4.x yang berjalan baik untuk kode PHP lama.
2.5.x adalah Rock function. Versi ini menyediakan versi terbaru dari Apache, PHP, MySQL dan bersifat eksperimen.

AppServ Installation Step by Step.

1. Klik dua kali appserv-win32-x.x.x.exe untuk install AppServ di komputer anda.

Gambar 1 AppServ Welcome Screen

2. License Agreement : AppServ berada dibawah lisensi GNU/GPL. Anda harus membaca persetujuan ini sebelum install.
If you agree for this license click Next to go to next step. If you not agree click Cancel to cancel install.

Figure 2 GNU/GPL License Agreement screen.

3. Choose Install Location: AppServ default location is C:AppServ. If you need to change destination
click Browse botton to change your destination for AppServ program and then click Next to go to next step.

Figure 3 Choose Install location screen.

4. Select Components : AppServ default package components it’s checked all package.
If you need to choose some package to install. You can click at check box.
– Apache HTTP Server is a Web Server.
– MySQL Database is a Database Server.
– PHP Hypertext Preprocessor is a PHP Programming processor.
– phpMyAdmin is a MySQL Database control via WWW.
If you complete choosing it click Next to go next step.

Figure 4 Choose Package Components screen.

5. Apache Configuration : This screen for specify Apache configure.
Server Name   You must specify Server Name e.g. www.appservnetwork.com.
Admin Email    You must specify Admin Email e.g. root@appservnetwork.com
HTTP Port       You must specify HTTP port for Apache Web Server.

Figure 5 Apache Web Server configure screen.

6. Masukan password 123456 kemudian masukan passwd yang sama de kolom re-type password

Figure 6 MySQL Database configure screen.

7. klik fins untuk menyelesaikan installasi


selesai …….

2 thoughts on “Installasi App Server

    xhukaitani said:
    June 27, 2012 at 1:20 pm

    mas, ni software nya udah di download dan di instal di laptop pi kok gk mw pas aku masukin backup wordpress yang udah pernah di bikin tuh , .. udah aku masukin ke folder www. dan aplikasi nya udah di masukin ke folder mysql di data nya lalu pas di brows gk mw nemu wordpress nya ? kalo localhost nya bisa tapi pas di klik buat masuk ke phpmyadmin juga gk muncul” . . . apa yang salah tuh ya mas ??

      mazadie responded:
      June 28, 2012 at 1:29 am

      apa nya yang di backup….????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s